Visos kategorijos

  • Visos kategorijos
  • Akcijos
  • Naujausios Prekės
  • Populiariausios Prekės
  • Maistas ir Gėrimai
  • Greitai Paruošiamos Maistas
  • Konditerija
  • Aliejus, Actas
  • Alyvuogės, Užtepėlės, Pastos
  • Kava, Arbata
  • Konservuoti, Marinuoti Produktai
  • Makaronai ir Kruopos, Tortilijos
  • Padažai, Sirupai
  • Prieskoniai
  • Sultys, Gaivieji Gėrimai
  • Uogienės, Džemai
  • Užkandžiai
  • Džiovinti Vaisiai ir Riešutai
  • Džiovinti vaisiai
  • Riešutai
  • Rytietiški Saldumynai
  • Saldumynai Dėžutėse
  • Sveriami Saldumynai
  • Kosmetika ir Namams
  • Kosmetika
  • Namų Apyvokos prekės
  • Dovanų Idėjos
  • Tik Vilniuje
  • Mėsos Produktai
  • Pieno Produktai
  • Pieno Produktai
  • Šaldyti Produktai
  • Tešlos
  • Tik Didmenininkams
Šiuo metu šioje parduotuvėje nėra tinklaraščių!
Tinklaraščiai
Džiovinti vaisiai dietai
<p>Kodėl džiovinti vaisiai?<br><br>Dabar jums gali kilti klausimas, kodėl turėtumėte valgyti džiovintus vaisius, o ne įprastus užkandžius. Džiovinti vaisiai yra pripildyti sveikų maistinių medžiagų ir daugelis jų yra laikomi supermaistais dėl didelės maistinės vertės. Taigi, kai pasirenkate juos valgyti vietoj įprastų užkandžių, užtikrinate, kad nepadidinsite nesveikų riebalų ir angliavandenių, skatinančių svorio augimą, suvartojimo.<br><br>Be to, džiovinti vaisiai taip pat gali padėti žmonėms, kurių medžiagų apykaita yra silpna. Taip yra todėl, kad tam tikrų rūšių džiovinti vaisiai gali pagreitinti jūsų medžiagų apykaitą, o tai labai naudinga norint numesti svorio.</p><p><br></p><p>1. Migdolai:<br><br>Migdolai turi labai mažai kalorijų. 100 gramų migdolų yra tik 576 kcal. Kasdien valgydami nedidelį kiekį migdolų, jūsų kūnas gali gauti daug maistinių medžiagų, kurios yra naudingos bendrai sveikatai. Šios maistinės medžiagos yra baltymai, monosotieji riebalai ir antioksidantai. Be to, migdolai taip pat gerina jūsų sveikatą, nes sumažina blogojo cholesterolio kiekį, kurio paprastai būna daug nutukusių ar antsvorio turinčių žmonių.</p><p><br></p><p>2. Pistacijos:<br><br>Žmonės, kurie mėgsta dažnai užkandžiauti, gali gauti daugiausia naudos valgydami pistacijas. Taip yra daugiausia dėl to, kad juose yra labai daug skaidulų, kurios padeda jūsų kūnui jaustis sotesniam ilgesnį laiką. Be to, skaidulos yra naudingos virškinimui, nes padeda ištuštinti.</p><p><br></p><p>3. Anakardžiai:<br><br>Anakardžiai yra skanūs riešutai, gana populiarūs Indijoje. Jie aprūpina jūsų organizmą beveik 73% rekomenduojamos magnio paros dozės. Tai iš tikrųjų labai naudinga metant svorį, nes magnis padeda organizmui reguliuoti riebalų ir angliavandenių apykaitą organizme.<br></p><p><br></p><p>4. Datos:<br><br>Datulės yra turtingo skonio ir labai tinka svorio metimui. Taip yra todėl, kad juose yra daug skaidulų, o tai padės numalšinti vidurdienio alkio priepuolius, nes jausitės sotūs. Dėl to būsite mažiau linkę užkandžiauti tarp valgymų. Datulės taip pat naudingos, nes aprūpina organizmą vitaminu B5. Šis vitaminas yra žinomas dėl to, kad padidina jūsų ištvermę, o tai reiškia, kad galite sportuoti ilgiau ir siekti idealaus svorio!<br></p><p><br></p><p>5. Graikiniai riešutai:<br><br>Graikiniai riešutai yra unikali džiovintų vaisių rūšis, nes juose yra daug gerųjų riebalų, tokių kaip omega 3 riebalų rūgštys ir alfa-linoleno rūgštis (ALA). Šios riebalų rūgštys padeda sumažinti kūno riebalus ir taip pat yra naudingos širdies ir kraujagyslių sveikatai. Tai gali būti puikus dietos papildymas, nes daugeliui antsvorio turinčių žmonių jau gresia širdies ir kraujagyslių sistemos problemos, ir tai gali būti puikus būdas jų išvengti.</p><p><br></p><p>6. Brazilijos riešutai:<br><br>Brazilijos riešutai turi daug savybių, kurios padeda numesti svorio. Juose yra nepakeičiamos aminorūgšties, žinomos kaip L-argininas, kuri labai tinka riebalams deginti. Tai padidina organizmo medžiagų apykaitą ir taip neleidžia kauptis nesveikiems riebalams. Brazilijos riešutuose yra daug tam tikrų mineralų, tokių kaip selenas, tiaminas, fosforas ir magnis, kurie yra labai naudingi organizmui numesti svorio.<br>7. Lazdyno riešutai:<br><br>Lazdyno riešutuose yra daug skaidulų, taip pat sveikųjų riebalų, ir abu yra labai naudingi norint numesti svorio. Kaip ir visi kiti daug skaidulų turintys džiovinti vaisiai, aprašyti šiame straipsnyje, lazdyno riešutai taip pat padės jums, nes jausitės sotūs kelias valandas po to, kai juos valgysite. Užkandžių kontrolė dažnai gali būti puikus pirmasis žingsnis metant svorį!<br>8. Abrikosai:<br><br>Abrikosai gali neleisti jaustis alkanam mažiausiai 5 valandas po to, kai juos suvalgėte. Be to, jie aprūpina organizmą magniu, kuris reguliuoja riebalų apykaitą. Abrikosai yra šiek tiek saldaus skonio, todėl juos galite dėti į tam tikrus desertus gaminant maistą.<br>9. Razinos:<br><br>Jei laikotės mažai druskos turinčios dietos, gali būti sunku rasti užkandį, kuris turėtų tiek mažai druskos, tiek svorio netekimo savybių. Tačiau razinos suteikia abi naudos! Šie džiovinti vaisiai turi daug jodo. 100 gramų razinų rasite tik 0,5 gramo riebalų ir 299 kcal, todėl tai puikus užkandis norintiems sulieknėti.<br>10. Slyvos:<br><br>Slyvos taip pat dažnai vadinamos džiovintomis slyvomis. Juose yra maistinių skaidulų, kurios skatina peristaltinius judesius žarnyne. Dėl to iš jūsų kūno gana greitai išsiskiria atliekos ir toksinai, o tai gali padėti numesti svorio. Be to, 100 gramų džiovintų slyvų yra tik 240 kcal, todėl tai geras užkandis žmonėms, kuriems reikia kontroliuoti savo kasdienį kalorijų kiekį.<br>11. Juodieji serbentai:<br><br>Juodieji serbentai yra puikus užkandis prieš treniruotę. Tai lengva įtraukti į savo racioną ir universalų džiovintą vaisių, pavyzdžiui, razinas. Geriausia dalis yra tai, kad tai padeda numesti svorio. Dėl maistinių skaidulų ir mažo cukraus kiekio jie yra pageidaujami, ypač vaikams. Šie džiovinti vaisiai turi daug maistinių medžiagų ir skonio. Dėl savo antioksidacinių savybių jis taip pat padeda esant kelioms sveikatos problemoms, tokioms kaip nutukimas, širdies sveikata ir kt.<br>12. Figos:<br><br>Džiovintose figose gausu maistinių skaidulų, kurios padeda virškinimo sistemai veikti optimaliai. Figose taip pat yra virškinimo fermento, žinomo kaip ficinas. Šis fermentas padeda numesti svorio, nes jis jungiasi su kitais virškinimo trakto fermentais. Figų vartojimas taip pat sumažina jūsų potraukį cukrui ir padeda išlaikyti sveiką mitybą.<br>13. Goji uogos:<br><br>Šiose mažose raudonose uogose gausu maistinių medžiagų ir antioksidantų. Goji uogos turi daug skaidulų ir padeda pagreitinti medžiagų apykaitą jūsų organizme. Goji uogų sulčių gėrimas gali pagreitinti medžiagų apykaitą ir padėti numesti svorio.<br></p>
Tinklaraščiai
Kaip virti turkišką kavą
<p>Nesvarbu, ar jau turėjote ją anksčiau, ar tiesiog norite išbandyti pirmą kartą, išmokti tradicinės turkiškos kavos recepto yra paprastas procesas.<br><br>Tačiau, nors ir gana paprasta pagaminti, šis visame pasaulyje žinomas kavos stilius yra ne kas kita, o paprasta. Turkiška kava yra giliai įsišaknijusi Turkijos kultūros dalis, turinti unikalų, tradiciškai turtingą ir prasmingą virimo metodą.</p><p><br></p><p>Štai kaip pasigaminti tradicinę turkišką kavą – aštrią, trumpą ir stiprią. Tai paskatins jus ir patenkins kavos troškimą per kelias sekundes.</p><p><br></p><p><span style="font-size: 16px;">Ingridientai</span><br></p><div data-tasty-recipes-customization="body-color.color"><ul><li>1,5 stiklinės filtruoto vandens</li><li>1 valgomasis šaukštas itin smulkiai maltos kavos</li><li>1 šaukštelis cukraus (nebūtina)<br></li></ul> </div><p><br></p><ol><li>Įpilkite 1½ puodelio vandens kiekvienam puodeliui, kurį ruošiate į ibrik. Tačiau tai nėra matavimo taurės. Vietoj to naudokite nedidelį puodelį, kuriame galiausiai bus laikoma kava, kad išmatuotų vandenį</li><li>Į kiekvieną kavos puodelį, kurį ruošiate, pridėkite nuo vieno kupino arbatinio šaukštelio iki vieno kupino šaukšto kavos tirščių, priklausomai nuo to, kaip stipriai ją mėgstate.</li><li>Jei norite, į ibriką įpilkite cukraus.</li><li>Išmaišykite kavą ir cukrų, kol gerai susimaišys.</li><li>Padėkite ibrik ant savo šilumos šaltinio ant vidutinės ugnies. Tai turėtų būti pastovus procesas, o ne greitas virimas – užvirus kavą ji taps karti. Mažame ir ploname inde kaip ibrikas, net esant žemesnei temperatūrai, tai užtruks tik kelias minutes, todėl neišeikite!</li><li>Kai kava artėja prie užvirimo, jos viršuje ims formuotis tankios, tamsios putos. Prieš visiškai užvirinant, nukelkite nuo ugnies ir šaukštu į kiekvieną puodelį įdėkite nedidelį kiekį putų. (Pagalvokite, kad tai panašu į espreso kremą.)</li><li>Grąžinkite ibriką ant ugnies ir leiskite veikti, kol jis beveik užvirs.</li><li>Nuėmę putas, kavą užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies, kol ji neužvirs. Leiskite atvėsti 15 ar 20 sekundžių, tada grąžinkite ant ugnies, vis dar pilną. Padarykite tai trečią kartą, jei norite stipresnės kavos. Tada labai lėtai ir švelniai pilkite kavą į puodelius.<br></li></ol>
Tinklaraščiai
Kas yra Helva
<p>Halva, sodrus, trapus desertas, mėgstamas daugelyje kultūrų, yra toks tankus, kad beveik jaučiasi kaip valgis – ir tuo pačiu nėra visiškai nesveikas. Yra daugiau nei šimtas chalvos rūšių, kurios dažniausiai yra malti ir saldinti riešutai ir (arba) sėklos.<br><br>Jo, kaip pagrindinio deserto, vaidmuo apima tiek amžių ir kultūrų, kad vargu ar galima teigti, kad jis priklauso kokiai nors vienai tautybei. Mėgstamas ir plačiai parduodamas parduotuvėse ir turguose visoje buvusioje Sovietų Sąjungoje, tačiau ten jis labiausiai siejamas su Vidurine Azija – tašku, iš kurio chalva pateko į Rusiją, Ukrainą ir Baltarusiją. Centrinė Azija istoriškai ir geografiškai yra artimesnė turkų, arabų ir indų chalvos valgymo kultūroms.</p><p><br></p><p>Halva pavadinimas kilęs iš arabiško žodžio „halwa“, reiškiančio saldumynus ar desertus. Dėl chalvos kilmės ginčijamasi, nors daugelis rusakalbių šaltinių teigia, kad ji atsirado Irane net prieš 2500 metų.<br><br>Panašu, kad VII amžiuje Arabijoje šis žodis reiškė datulių ir pieno pastą, o IX amžiuje – pastą iš miltų ir cukraus. Dabar chalva gali reikšti dvi saldumynų kategorijas. Vienas iš jų yra želatininis keptų miltų ir cukraus mišinys, populiarus Graikijoje, Indijoje ir Artimuosiuose Rytuose. Kitas, populiariausias buvusioje SSRS, pagamintas iš riešutų arba sėklų sviesto ir cukraus, populiarus Viduržemio jūroje, Balkanuose, Rytų Europoje, Centrinėje Azijoje, kai kuriose Artimųjų Rytų ir Indijos šalyse. Kai kuriose šalyse chalva gaminama ir iš vaisių ar morkų.<br><br>Tadžikistane ir Uzbekistane chalva vadinama „лавз“. Ten jis pateikiamas dviem versijomis. Minkšta versija gaminama iš cukraus sirupo, kiaušinio baltymo ir sezamo sėklų. Kietas variantas gaminamas į cukrų įmaišius sezamo sėklų. Ištrauktas cukrus gaunamas verdant cukrų ir vandenį, o išvirtą cukrų plakant, kol jis virsta balta, tiršta, lanksti medžiaga.</p><p><br></p><p>Posovietiniame pasaulyje chalva beveik išimtinai reiškia deserto variantą, kurio pagrindą sudaro sėklos arba riešutai. Sezamas yra įprastas pagrindas, kaip ir saulėgrąžų sėklos. Saulėgrąžų chalva yra ypač Rytų Europos veislė, nes saulėgrąžų sėklos plačiai auginamos ir vartojamos Rytų Europoje. Riešutų chalva taip pat yra įprasta ir gali būti pagaminta iš graikinių riešutų, žemės riešutų ar pistacijų, kad būtų galima paminėti keletą veislių.<br><br>Buvusios SSRS turgavietėse ir turgavietėse dažnai prekiaujama dideliais įvairių spalvų chalvos luitais, išmargintais riešutais ar razinomis, kuriuos galima nusipirkti pagal svorį. Halva taip pat masiškai gamina dauguma didžiųjų buvusioje SSRS veikusių konditerių, parduotuvėse ir parduotuvėse ji parduodama kaip mažesni šokoladu padengti batonėliai arba fasuoti blokeliai.<br><br>Jis taip pat naudojamas kaip saldainių ir pyragų sudedamoji dalis. Maskvos konditerijos gaminių įmonė Рот Фронт (vok. „Raudonasis frontas“) gamina chalvos saldainius – mažus chalvos kubelius, aplietus šokoladu ir suvyniotus į blizgančią raudonai auksinę foliją, kurie yra ypač populiarūs. Vafliniai sausainiai arba „вафли“ su chalvos sluoksniais yra dar vienas gerai žinomas skanėstas. Rusiški naminių chalvos pyragų receptai skiriasi, tačiau daugelis apima kremo sluoksnius, pagamintus iš chalvos ir kondensuoto pieno (сгущёнка).</p><p><br></p><p>Riešutų arba sėklų chalva, gaminama masiškai, susideda iš trijų pagrindinių ingredientų: maltų riešutų arba sėklų; cukrus, medus arba melasa; ir putojančios medžiagos, tokios kaip saldymedžio šaknis, muilo žolė arba zefyro šaknis. Putojantis agentas padeda sukurti pluoštinę, sluoksniuotą konsistenciją, tokią būdingą chalvai. Taip pat gali būti pridėta kitų kvapiųjų medžiagų, tokių kaip šokoladas, kakavos milteliai, vanilė ar džiovinti vaisiai.<br><br>Rusijoje chalva dažniau perkama nei ruošiama namuose. Tačiau kitose šalyse chalvos gaminimas rankomis yra sena tradicija. Uzbekistane terminas „кандалатчи“ konkrečiai reiškia žmogų, kuris žino, pavyzdžiui, chalvos ruošimo paslaptį.<br><br>Pagaminti chalvą šiuolaikinėje virtuvėje iš tikrųjų gana paprasta. Medus „домашняя халва“ (naminis халва) naudojamas dažniau nei masinės gamybos versijose. Kai kurie „тахинная халва“ (tahini chalvos) receptai yra tokie paprasti, kaip tahini (sezamo pastos) ir medaus derinimas. Kiti – kiaušinių baltymai, o dar kiti – miltus, sviestą ir (arba) pieną.<br></p>
Tinklaraščiai
Baklavos istorija
<p>Konditerijos gaminiai yra žodis, susijęs su Prancūzijos virtuvėmis, kuriose kepėjai gamina sodriausią tešlą, blizgiausią ganache ir šilkinius kremus, prieš sumaišydami juos į įvairius neįtikėtinus skanėstus. Tačiau Turkijoje yra kažkas tokio gražaus, tokio skonio ir taip mėgstamo, kad jis užkariavo viso pasaulio smaližių širdis ir protus. Žinoma, tai baklava – paprastas filo tešlos, riešutų ir cukraus derinys, kurio formų ir dydžių įvairovė yra neįtikėtina.<br><br>Šio deserto ištakos švelniai tariant miglotos – nemaža saujelė tautų pretenduoja į baklavą, kurią šiandien žinome net Vidurio Azijoje. Tačiau visuotinai priimta, kad pirmoji baklavos forma atkeliavo iš Asirijos imperijos maždaug 800 m. pr. Kr., kur duonos tešlos sluoksniai buvo plonai ištempti ir ypatingomis progomis kepami su smulkintais riešutais ir medumi. Augant prekybai, senovės graikai pamėgo asirų delikatesą ir manoma, kad būtent jie sukūrė neįtikėtinai ploną tešlą, vadinamą filo (lapu), dėl kurios sluoksniai tapo lengvesni ir subtilesni. Savo ruožtu prieskonių ir šilko keliai pradėjo daryti įtaką ingredientams, o rožių vanduo, kardamonas ir cinamonas tapo įprastais dalykais.<br><br>Nors sunku patvirtinti šias įtakas, akivaizdu, kad šiandien pažįstama ir mylima baklava atsirado Osmanų imperijos dėka nuo XV a. Ši didžiulė imperija apėmė daugybę šalių, todėl tikslią baklavos kilmę sunku nustatyti – tikriausiai kiekviena tauta paveikė ar pakeitė savo receptą, kai jas užkariavo osmanai. Receptas buvo ištobulintas Topkapi rūmų virtuvėse XVII amžiuje Stambule ir greitai tapo mėgstamiausiu valdančiojo sultono, kuris penkioliktą Ramadano dieną duodavo kepinius savo kariams per vadinamąjį Baklavos paradą. jėgos demonstravimas, taip pat būdas parodyti dėkingumą kariuomenei.</p><p><br></p><p>Tam tikros formos baklava šiandien gaminama daugelyje šalių, tačiau labiausiai šį delikatesą gamina Turkija. Dideli platūs tešlos lakštai ištempiami taip ploni, kad tampa permatomi, prieš tepant sviestu ir sluoksniuojant vienas ant kito. Įdarui naudojamos pistacijos iš Gaziantepo, Egėjo jūros migdolai, graikiniai arba lazdyno riešutai iš Juodosios jūros regiono, o po pirmojo kepimo pilamas cukraus sirupas, o ne medus.<br><br>„Gaziantep“ yra dvasinis baklavos, ypač pagamintos iš pistacijų, namai, tiek, kad 2013 m. ES „Gaziantep Baklavası“ suteikė SGN apsaugą. Ištisos kepėjų komandos iškočios lakštus, sluoksniuos juos regiono ryškiai žaliais riešutais, supjaustys. į deimantus, užpilkite ištirpintu sviestu, tada įdėkite į orkaitę, prieš apliekite sirupu ir palikite atvėsti. Kadangi riešutai yra labai ryškiai padengti, jie dažnai susmulkinami iki miltelių, kad būtų galima pabarstyti baklavos viršų, todėl jie atrodo dar patraukliau.</p><p><br></p><p>Tačiau jei kada nors įsigijote baklavos padėklą, žinosite, kad jos būna įvairių formų, skonių ir dydžių. Štai aštuoni, kurie skiriasi nuo pradinio šablono.<br><br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; Ceviz dolma – apvalios formos ir kompaktiškesnė už tradicinę baklavą, daug kartų į filo tešlą įvyniotas visas graikinis riešutas.<br><br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; Saray sarmasi – panašus į ceviz dolma, bet vietoj to pripildytas maltų pistacijų ir graikinių riešutų.<br><br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; Diurumas – vienas filo tešlos sluoksnis susukamas aplink tirštą maltų pistacijų mišinį, dėl kurio pats pyragas gali tapti ryškiai žalias.<br><br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; Özel kare – kaip ir įprasta baklava, bet su dvigubu kiekiu įdaro ir grubiai pjaustytomis pistacijomis, o ne maltomis.<br><br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; Vişneli – juose vietoj (arba kartais taip pat) riešutų yra rūgščių vyšnių įdaras.<br><br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; Kestaneli – filo tešla, apvyniota aplink cukruotą kaštoną ir užpilta maltomis pistacijomis.<br><br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; Birma – visos pistacijos suvyniotos į susmulkintą filo tešlą į vieną ilgą dešrą, prieš supjaustant plonais griežinėliais.<br><br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; Basma – riešutai, įterpti tarp künefe tešlos, kuri gaminama iš ilgų plonų tešlos sruogų, kurios kepamos iki traškumo.<br></p>