Visos kategorijos

  • Visos kategorijos
  • Akcijos
  • Naujausios Prekės
  • Populiariausios Prekės
  • Maistas ir Gėrimai
  • Greitai Paruošiamos Maistas
  • Konditerija
  • Aliejus, Actas
  • Alyvuogės, Užtepėlės, Pastos
  • Kava, Arbata
  • Konservuoti, Marinuoti Produktai
  • Makaronai ir Kruopos, Tortilijos
  • Padažai, Sirupai
  • Prieskoniai
  • Sultys, Gaivieji Gėrimai
  • Uogienės, Džemai
  • Užkandžiai
  • Džiovinti Vaisiai ir Riešutai
  • Džiovinti vaisiai
  • Riešutai
  • Rytietiški Saldumynai
  • Saldumynai Dėžutėse
  • Sveriami Saldumynai
  • Kosmetika ir Namams
  • Kosmetika
  • Namų Apyvokos prekės
  • Dovanų Idėjos
  • Tik Vilniuje
  • Mėsos Produktai
  • Pieno Produktai
  • Pieno Produktai
  • Šaldyti Produktai
  • Tešlos
  • Tik Didmenininkams
Kaip virti turkišką kavą

Kaip virti turkišką kavą

Nesvarbu, ar jau turėjote ją anksčiau, ar tiesiog norite išbandyti pirmą kartą, išmokti tradicinės turkiškos kavos recepto yra paprastas procesas.

Tačiau, nors ir gana paprasta pagaminti, šis visame pasaulyje žinomas kavos stilius yra ne kas kita, o paprasta. Turkiška kava yra giliai įsišaknijusi Turkijos kultūros dalis, turinti unikalų, tradiciškai turtingą ir prasmingą virimo metodą.


Štai kaip pasigaminti tradicinę turkišką kavą – aštrią, trumpą ir stiprią. Tai paskatins jus ir patenkins kavos troškimą per kelias sekundes.


Ingridientai

  • 1,5 stiklinės filtruoto vandens
  • 1 valgomasis šaukštas itin smulkiai maltos kavos
  • 1 šaukštelis cukraus (nebūtina)


  1. Įpilkite 1½ puodelio vandens kiekvienam puodeliui, kurį ruošiate į ibrik. Tačiau tai nėra matavimo taurės. Vietoj to naudokite nedidelį puodelį, kuriame galiausiai bus laikoma kava, kad išmatuotų vandenį
  2. Į kiekvieną kavos puodelį, kurį ruošiate, pridėkite nuo vieno kupino arbatinio šaukštelio iki vieno kupino šaukšto kavos tirščių, priklausomai nuo to, kaip stipriai ją mėgstate.
  3. Jei norite, į ibriką įpilkite cukraus.
  4. Išmaišykite kavą ir cukrų, kol gerai susimaišys.
  5. Padėkite ibrik ant savo šilumos šaltinio ant vidutinės ugnies. Tai turėtų būti pastovus procesas, o ne greitas virimas – užvirus kavą ji taps karti. Mažame ir ploname inde kaip ibrikas, net esant žemesnei temperatūrai, tai užtruks tik kelias minutes, todėl neišeikite!
  6. Kai kava artėja prie užvirimo, jos viršuje ims formuotis tankios, tamsios putos. Prieš visiškai užvirinant, nukelkite nuo ugnies ir šaukštu į kiekvieną puodelį įdėkite nedidelį kiekį putų. (Pagalvokite, kad tai panašu į espreso kremą.)
  7. Grąžinkite ibriką ant ugnies ir leiskite veikti, kol jis beveik užvirs.
  8. Nuėmę putas, kavą užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies, kol ji neužvirs. Leiskite atvėsti 15 ar 20 sekundžių, tada grąžinkite ant ugnies, vis dar pilną. Padarykite tai trečią kartą, jei norite stipresnės kavos. Tada labai lėtai ir švelniai pilkite kavą į puodelius.

Komentarai

greydy ungashick
Tuesday 26th March 2024
greydy ungashick
nesby van marcke
Saturday 23rd March 2024
nesby van marcke
shahd cerda morrogh bernard
Thursday 21st March 2024
shahd cerda morrogh bernard
gianelly sala sarmiento
Sunday 17th March 2024
gianelly sala sarmiento
Kenji Matthews
Tuesday 20th February 2024
Kenji Matthews
Jazlyn Benton
Tuesday 13th February 2024
Jazlyn Benton
Freya Gates
Thursday 08th February 2024
Freya Gates
Alan Berry
Tuesday 30th January 2024
Alan Berry
Arturo Pierce
Wednesday 17th January 2024
Arturo Pierce
Nellie Blackwell
Thursday 11th January 2024
Nellie Blackwell
Alaina Hale
Friday 05th January 2024
Alaina Hale
Gustavo Roach
Wednesday 03rd January 2024
Gustavo Roach
River Bryant
Wednesday 27th December 2023
River Bryant
Louise Watkins
Friday 22nd December 2023
Louise Watkins
UOMLeWkhnnbvHWDWWi
Monday 04th December 2023
UOMLeWkhnnbvHWDWWi
VlhhpHXJtJpOhywqBNj
Friday 17th November 2023
VlhhpHXJtJpOhywqBNj
mbKjhULIdTfsHjMrVXXeu
Monday 06th November 2023
mbKjhULIdTfsHjMrVXXeu

Pridėti komentarą